onsdag 23. mai 2012

Amigurimi - blå liten gris

Her om dagen blei jeg litt "utfordra" av den ene tanta mi ;) Hu er glad i håndarbeid, og utrolig flink, men har for det meste hatt strikkepinner mellom henda. Nå de siste par-tre åra har hu også slengt seg på scrapbooking-trenden. Og blitt superflink! :) Det arrangeres kurs, treff og bare koselige venninnekvelder. Og på et treff hu var på, kom det ei dame med en tøff liten nøkkelring. En sånn en fikk tante lyst på, og Gine fikk jobben med å finne et søtt lite dyr/motiv :) 

Siden jeg ikke har prøvd meg på amigurumi før ville jeg ikke prøve meg på sånne bittesmå dingser, og jeg falt helt pladask for denne søte grisen! Der er det også en søt bie og en liten maskot. Kanskje jeg prøver meg på de etter hvert også! :)

Slik blei uansett min gris Moffe :) Han er heklet på Østlandsgarn med heklenål nr 3,5mm, og to øyne av sorte knapper. Jeg har igjen å montere en nøkkelring, men siden Moffe blei litt større enn jeg hadde sett for meg tror jeg kan kan få bli en veske-passer eller maskot et sted. Så da får vi høre med matmor først!
'
Jeg har også lovt Moffe en liten øyeoperasjon, siden han skjeler litt ;)


Halen stod ikke i oppskriften. Den har jeg laget ved å hekle 5 lf, for deretter hekl 3fm i 2.lf, x2, 2fm i neste lm, og 1fm i siste lf. Da vil den snurre seg litt og bli en fin liten grisestjert :)

På slike små prosjekter som Moffe vil jeg så absolutt anbefale å bruke magisk ring for å begynne hver del. Det blir mye renere og enklere å hekle videre på. Det er i alle fall min mening :) 


Med samme garn fant jeg også på en ny "drakt" til et norgesglass :) Denne har fått plass hos min bestevenninne, Tina :) 


Her har jeg brukt V-bord teknikken, og en
halvstavgruppe bortover langs toppen

Veldig fint å pynte med en liten blomst og
sommerfugl. Jeg har puttet oasis for å
bygge opp slik at den fikk riktig høyde.


Heklet også et lite lokk, slik at når blomsten dør (når, ikke hvis :p )
Så kan hu bruke det som en oppbevaringsboks ogsåDa gjenstår det bare å ønske dere en riktig fin kveld videre! :)

2 kommentarer:

 1. Så fin grisen ble!! Kan tenke meg at den ble litt stor med den pinnestørrelsen;) men veldig fin! Klart han må ha hale! Rart det ikke stod i oppskriften da?
  Du er flink til å ferdigstille prosjektene du! jeg har masse som er ferdig strikket/heklet, men ikke montert og festet tråder på:(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, han må jo ha det :-) er ikke helt ferdig :-P mangler øyeoperasjon og noe å henge han opp med ;-);-)
   men du er jo tusen ganger med effektiv enn meg da! ;-) hehe

   Slett