lørdag 7. april 2012

En påske uten Kvikk Lunsj?
Hele Norges nasjonalsjokolade?! Disse 4 kjeksbitene dekket av melkesjokolade minner oss alle om at vi selvsagt er født med ski på bena, lusekofte og blond lugg. (Ikke alle er det, men hvem liker vel ikke en bit kjekssjokoladen uansett?)  Siden 1937 har vi gomla Kit Kat-kopien kamuflert i rødt, gult og grønt til stor glede for Freia. Den amerikanske og originale Kit-Kat kom ut i 1935, to år før Kvikk Lunsj slo gjennom hos Kari og Ola.
Og det er jo så klart påsken som er Kvikk Lunsjen sin høysesong. Selvom skiløypene nok ikke er så flotte som de pleier (her på østlandet i alle fall), så er tur-sjokoladen like populær. Den er like god i solveggen på terassen, som på hytta. Etter en god fottur, som skitur. Sammen med en varm kopp solbærtoddy, eller iskald Solo. Konklusjon; Kvikk Lunsj = påskekos uansett! :) 

Og som mange andre har gjort før meg, har jeg henta inspirasjon fra Ingrid sin blogg, som mest sannsynlig er Kvikk Lunsj lua sin "mamma", og heklet min versjon av denne fantastiske "norske turlua" :)
Den var forsåvidt fort gjort, siden jeg brukte et stort, men mykt, garn, men prøvde meg litt fram med teknikken på mansjetten. Så på en skjærtorsdag kveld, i rolige Finnskogen, blei den ferdig!
Jeg fant dette diagrammet, og så var det bare å ta fatt på heklepinnen!

Garn: Drops Eskimo
Heklepinne nr: 7 (egentlig 9, men jeg hekler forholdsvis løst, i tillegg ønsket jeg at den skulle bli fast, og få plass til alle bokstavene ;) )
Farger:   01 natur (ca 1/2 nøste)
                24 gul (ca 2/3 nøste)
                25 grønn (ca 1 1/2 nøste)
                56 julerød (rett i underkant av 1 nøste)
Totalforbruk: 160g, men du må regne med å kjøpe inn 2 nøster grønn og 1 av hver av de andre, 200g, til 1stk lue. 


Den skal være litt baggy, siden den er tiltenkt min samboer :)
Jeg er ikke sikker på om teknikken jeg har brukt på mansjetten har noe navn, men den er fin for å få litt ekstra stretch rundt pannen.


Syns den blei litt kul! Og en god kompis av samboeren har lagt inn bestilling på en allerede ;) Så da er det bare å sette igang! 
Nå gjenstår det bare å ønske dere en riktig god påske, og nyt noen dager til i solveggen!  Kanskje fikk du lyst til å gå en tur (på ski eller beina) og ta med Kvikk Lunsjen? ;o)

Informasjon om Kvikk Lunsjen fant jeg her :) 

4 kommentarer:

 1. Så fin den ble da!! Jeg har strikket kvikk lunsj luen jeg;) klarer nok ikke å hekle en slik en. tenker gubben ble fornøyd med luen sin jeg;)

  SvarSlett
 2. Det klarer du veittu! :) det er bare fm på selve lua, og mansjetten må du jo ikke ha. Men den er veldig fin strikka også! :) Ja, men spørs om han får brukt for den før kulda kommer igjen over sommeren men ;) Hehe

  SvarSlett
 3. Hei...så fin den kvikklunsj lua ble...har prøvd å hekle pannebånd til jenten min med navn på, men problemet er at bokstavene flytter seg og blir stående på skrått! har du non råd eller tips om hva jeg gjør feil?

  SvarSlett
 4. Hei!
  Takk for det :o) Tenkte jeg skulle begynne på en til nå, hadde visst en svoger som bestilte denne forrige vinter :p ups! hehe
  Det er et vanlig "problem" veldig mange får. Det kommer naturlig, siden når man tar maske i maske vil den helt naturlig forflytte seg littegrann. Hvis du ser på K'ene på Kvikk så ser du det tydelig at mine også er skrådd litt. Men noen bokstaver syns det mer på enn andre. Jeg har også spurt noen (mer erfarne) om dette, og fikk til svar (hu er litt spesiell tror jeg..); "det forflytter seg ikke hvis du gjør det riktig vet du! bare ta doble fastmasker!" Men det er ikke feil at det forflytter seg, men har desverre ikke noe bedre råd enn doble fastmasker. Hvis jeg har gjort det riktig, så hjalp ikke det heller... Får væra litt skakt tror jeg!
  Og til slutt; beklager seint svar! Er ikke så ofte inne her lenger.. Desverre!

  SvarSlett